Ingredienser til form på ca 20*25cm
Tidsbruk ca 45 min (15 min forberedelser, 30 min steketid)
300g Fullkornshvetemel
200 g Hvetmel
3 1/2 dl Lunkent vann (ca 37*C)
1 pk Tørrgjær
1 ss Honning (evt brunt sukker)
1 dl Olivenolje
1 dl Miks av frø (f.eks. gresskar- og solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø)
1 ts Salt
1. Forvarm ovnen til 225*C.
2. Bland gjær og honning/sukker med vann i en stor bolle.
3. Tilsett fullkornshvetemel, hvetemel, frø (men spar litt til topping), 1/2 ts salt og rør inn 1/2 dl Olivenolje. Deigen skal være nokså klissete, men ikke rennende.
4. Kle en bakeform med høye kanter med bakepapir og dryss ca 1/4 dl olivenolje i bunnen. Fordel deigen jevnt i formen og dryss resten (ca 1/4 dl) av olivenoljen over.
5. Avslutningsvis, dryss en liten neve frø og ca 1/2 ts salt over brøddeigen før formen plasseres i ovnen.
6. Stekes på 225*C i ca 30 min. Brødet skal være gyllent og sprøtt både på topp og bunn før det tas ut av ovnen.
7. Når ferdigstekt, sett formen til side med brødet i. Avkjøl i ca 15 min før brødet tas ut av formen. Avkjøl videre på rist ca 10 min før servering.
Tips!
Bødet smaker utrolig godt sammen med f.eks godt smør og “Weekend Jam”, til salater og varme gryter. Da det også holder seg saftig og godt er det perfekt å ta med på hytta!
2 thoughts on “Whole Wheat Breakfast Bread”