Ingredienser til ca 1 L
Tidsbruk: Under 30 min
150 g Honning
50 g Lettkokte havregryn
100 g 4-Korns blanding
100 g Mandler
100 g Hasselnøtter¨
Tilbehør til yoghurt, iskrem eller kanskje kakepynt?
1. Ha mandler og hasselnøtter i en brødpose og knyt en knute. Legg mellom et kjøkkenhåndkle og knus innholdet i mindre biter med f.eks en kjevle eller kjøttøks. (Mye mer effektivt enn å dele med kniv!)
2. Sett stekeplaten på middels-høy varme og ta frem en teflonpanne med høy kant evt. en wok. Ha honning i den varme pannen og strø over nøtteblandingen, korn og havregryn.
3. Bland godt med jevnt tempo slik at ikke blandingen blir brent. Ønsker du mer kontroll kan du skru ned varmen. Det vil ta litt mer tid, men smake vel så godt.
4. Når kornet har begynt å få en gyllen farge nærmer det seg ferdig. Ønsker du en mørkere smak, steker du blandingen litt lenger.
5. Sett blandingen på en kald plate til avkjøling. Etter to-tre minutter holder den en lunken temperatur. Da lønner det seg å bruke hendene til å smuldre kornet fra hverandre, for ikke å ende opp med en stor klump. Dette burde gjentas et par ganger.
6. Når blandingen er avkjølt oppbevares den best i en tett beholder/Norgesglass el. lignende.