Når det er ruskevær, smaker det alltid litt ekstra godt med en varmende suppe. Skal du ha gjester er det også en enkel og fin ting å lage, da du ikke behøver å stå på kjøkkenet i en evighet, og heller kan ta deg av besøket. I dag hadde jeg litt kokosmelk til overs og tenkte at det sikkert hadde vært godt i en suppe. Det resulterte i en blomkålsuppe med valmuefrø og hjemmelagde krutonger. Det ble veldig godt og krutongene var en fin kontrast til en glatte suppen. Blomkål har ikke så mye smak i seg selv, så det går fint å tilsette bacon, sopp o.l. dersom man ønsker en suppe med noe ekstra.
Ingredienser til 2 porsjoner
Tidsbruk Under 30 minutter
1/2 Blomkålhode
3 Fedd hvitløk
1/2 Gul løk
2 dl ml Kokosmelk
2 dl vann
1 dl Fløte
1 Kyllingbuljong (terning)
1 ts Valmuefrø
4 Stilker fersk timian
Fingersalt og grovkvernet pepper
Krutonger
1 Chiabatta /2 skiver loff el brød
1-2 Klyper fingersalt
1 Fedd hvitløk
3 Stilker fersk timian
3 ss Olivenolje
1. Kutt blomkål i mindre biter, hakk løk og hvitløk og kok opp i vann tilsatt en buljongterning.
2. Kok grønnsakene til møre på middels varme, tilsett kokosmelk og fløte og sørg for et lite oppkok før du har suppen over i en blender el benytt stavmikser til å lage puré. (Ta gjerne ut noen blomkålbiter til å ha i suppen senere.)
3. Lag krutonger: Kutt chiabatta/brød i terninger på ca 1 cm. Varm en panne og ha i olivenolje sammen med brødterningene. vend terningene slik at de alle blir dekket av olje. Rist krutongene på middels-høy varme. Finkutt timianstilker og hvitløk. Når krutongene har fått litt farge har du i timian, hvitløk og et dryss med fingersalt. La stå på varm plate i ca 2 min før pannen settes til siden.
4. Ha blomkålsuppen over i serveringsboller, ha i krutonger, blomkål og dryss med valmuefrø.
Tips!
Dryss gjerne med en god olivenolje over suppen før servering! Tilsett gjerne noen sprøstekte baconbiter eller sopp. Det gir suppen et litt mer “skogspreg” om man kan si det slik.