Eton Mess with Strawberries n’ Jam

Eton-mess-med-jordbær-syltetøy

Eton mess er en befriende enkel sommerdessert, som absolutt burde lages! En kjapp versjon lager du i en stor bolle. Er du litt mer fancy er de superdekorative i glass av forskjellig slag. NYT! Og benytt de frukter og bær du måtte like best.

Til 4 porsjoner marengs (ca. 10 stk): 

3 eggehviter
2 klyper salt
1 dl sukker
0,5 dl Pecannøtter

Fyll:

3 dl kremfløte
2 ss melis
1 vaniljestang / 1 ts vaniljesukker
2 never jordbær
1 dl pecannøtter

SLIK GJØR DU:

1. Forvarm stekeoven til ca 135 grader, varmluft (ca. 150 grader over/undervarme)

2. Pisk egg til skum i en kjøkkenmaskin, tilsett salt og sukker, 1 ss om gangen.

3. Pisk marengsen til den blir blank, luftig og fast. Når du ser at alt sukker er oppløst er den ferdig.

4. Benytt to spiseskjeer og form like store klumper med marengs, som legges på en stekeplate med bakepapir.

5. Se til at de er like høye og strø på hakkede pecannøtter før du steker dem midt i ovnen i ca 1. time og 10 minutter for en myk kjerne (tilsvarende pavlova). Ønsker du en litt mer crispy marengs (anbefales til eton mess) kan du utvide steketiden med 10 minutter.

6. Etter endt steketid skrur du av ovnen og åpner døren ca 10 cm. La marengsen stå i ovnen «til tørk» mens ovnene avkjøles.

7. Mens marengsen avkjøles pisker du krem og tilsetter vaniljestang/vaniljesukker og melis. Ha kremen i en sprøytepose og legg i kjøleskap mens du ordner frukt og bær.

8. Kutt jordbær og kiwi og legg i hver sin bolle.

9. Knus marengs i grove deler og fordel marengs, krem og frukt/bær lagvis ca. 3 ganger. Først marengs, deretter krem og frukt. Gjenta denne prosessen!

10. Topp med hakkede pecannøtter og servér!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *