Ingredienser til ca 12-15 stk
Tidsbruk ca 30 min
100-125 g Smør
2 dl Sukker
3 dl Lettkokte havregryn
1 ss Vaniljesukker
3 ss Kakao
1 dl Smeltet sjokolade (type etter eget valg)
1. Smelt smør og bland sammen med 2 1/2 dl havregryn, sukker, vaniljesukker og kakao i en bolle.
2. benytt en kjøkkenmaskin (med et skjæreblad) til å mikse blandingen sammen og samtidig kutte havregrynet i mindre biter.
3. Sett blandingen kjølig i 5-10 min mens du smelter sjokolade over vannbad.
4. Ha 1/2 dl havregryn i kjøkkenmaskinen og mix på full styrke, til du har fått små biter på størrelse med revet kokos.
5. Form like store kuler av blandingen og dypp de i sjokolade. ha de deretter over i havreblandingen og rull til de blir godt dekket.
6. Legg kulene tilbake på bakepapir og sett til avkjøling i ca 5 min, til sjokoladen har stivnet.
Tips!
I stedet for havregryn kan du gjerne rulle kulene i kakao, melis eller kokosmasse. Alternativt kan du bytte på forskjellig sjokolade, hvit-melk-eller kokesjokolade og pynte med forskjellig kakestrø!