Beef Stroganoff with Mushroom & Chipotle

Ingredienser til ca 2 porsjoner
Tidsbruk under 30 min

150-200 g Biffkjøtt (Det du selv foretrekker)
100 g Champignon
1 Rød løk
1 ss Worcestersaus
1 ss Chipotle tabasco
1 ss Tomatpuré
2-3 ss Rømme (lett eller seter etter eget ønske)
1/2 dl Kjøttkraft / buljong
3 ss Smør
3 ss Olje (Raps, solsikke, oliven..)
salt og pepper
2 porsjoner ris


1. Skjær kjøttet i mindre biter (va 2-3 cm tykke) og brun det i en varm panne med olje i et par-tre minutter. Ha kjøttet over på en tallerken, krydre med salt og pepper og dekk til med aluminiumfolie (Legg også et kjøkkenhåndkle over, slik at kjøttet bevarer varmen).
2. Ha smør i pannen og brun champignonene hele (dersom de er litt store, deler du dem i enten to eller fire biter, alt etter ønske). Skjær løk i strimler og ha i pannen. brun det hele til både løk og sopp blir gylne i fargen.
3. Ha kraft, Worcestersaus, chipotle tabasco og tomatpuré i pannen. Tilsett kjøttet (inkludert kraften som har sivet ut på tallerkenen) og rør inn to-tre ss rømme.
4. Skru platen på lav-medium varme og la det surre under lokk mens du koker ris.


Tips!
Bytt gjerne ut ris med potet, eller lag en frisk salat og server med godt brød og smø!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *