Ingredienser til 2 stk
Tidsbruk: Ca 30 min
300-400 g Oksekjøtt (Alternativt Svin, Kylling el Scampi)
1/2 Squash
1/2 Aubergine
1 Paprika
1 Vårløk
8-10 Sopp (Aroma, Champignon..)
1/2 Gul løk
100 g Fetaost
2 dl Couscous
4 dl Vann
1-2 fedd Hvitløk
1 Sitron
2 ss Fersk oregano
Rømmedressing:
1/2 dl Rømme (alternativt Kesam, Gresk Yoghurt..)
1 ss Jomfruolivenolje
1 ss Fersk Oregano
1-2 fedd Hvitløk
Salt og Pepper
Forlag til garnityr:
Sweet chili sauce, fersk oregano
1. Ha et par fedd hvitløk i en kjele med kokende vann. –> Lag couscous ihht beskrivelsen på pakningen.
2. Skiv squash og aubergin med en ostehøvel og kutt de øvrige grønnsakene i passende biter.
3. Kutt kjøttstykket i ønskede biter, fordel og tre på 4 spidd. Krydre med salt, pepper og hakket oregano.
4. Stek spiddene i en grillpanne eller stekepanne i ca 1-1.5 min per side (eller til ønsket stekegrad. Disse blir ca medium stekt). Pakk spiddene inn i aluminiumsfolie og legg til side etter steking.
5. Ha grønnsakene i pannen sammen med litt olje (lønnsomt å benytte seg av en teflonpanne slik at grønnsakene ikke setter seg fast). Stekes til grønnsakene er blitt gjennomvarme – ikke «mushy»
6. Bland i saften av en sitron med couscousen.
7. Ha couscous og grønnsaker i en bolle og bland forsiktig (Du vil ikke ha en grøtete konsistens).
8. Smuldre over fetaost og hakk fersk oregano.
9. Legg grillspiddene over og server.Rømmedressing:
Hakk oregano og press hvitløk i en liten bolle og bland med rømme og olje. Smak til med salt og pepper.