Det er på tide med noe friskt, sunt og godt til middag! Denne asiatiskinspirerte salaten med krydret biffkjøtt utfordrer smaksløkene og burde fort bli en favoritt i middagsrekken.
Ingredienser til 2 porsjoner
Tidsbruk ca 30 min
2 Stykker av ønsket oksekjøtt
2 Bunter risnudler
3 ss Koriander
1/2 Rød chili
1 Vårløk
1/4 Rødløk
10-12 Aspargesbønner
1 Neve cashewnøtter (salte el naturell)
1 Lime
1 Fedd hvitløk
3 ss Olivenolje
2 ts Fiskesaus (evt soyasauce)
Salt
Pepper
1/2 ts Chilipulver
1 ss Honning
2-3 ss Sweet chili sauce
1. Gjør klart alt av grønnsaker. Chili, koriander og hvitløk finhakkes, Vårløk kuttes i passe store biter. Rødløk skjæres i tynne skiver.
2. Tørk av kjøttstykkene og krydre med salt, pepper og chilipulver.
3. Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Skru ned til middels-høy, ha i olivenolje og legg i kjøttstykkene. Stekes i ca 1.5-2 min pr side (kommer an på hvor store de er. Disse er på ca 100g og blir stekt medium/rå)
4. Legg kjøttet på benken pakket inn i aluminiumfolie.
5. Ha aspargesbønner, chili og hvitløk i pannen sammen med restene av olje og stekekraft og fiskesauce.
6. Kok opp risnudlene som anvist på pakken.
7. Ta frem en stor bolle og bland alle ingredienser sammen med honning og sweet chili sauce (eks kjøttet)
8. Anrett nudler med grønnsaker på to tallerkener. Skjær kjøttstykkene i skiver på ca 0.5cm og legg over på topp av risnudlerne.
9. Klem saften av ca 1/2 lime ver retten (pr porsjon) og dryss med hakket koriander og cashewnøtter.
Tips!
Bytt gjerne ut biffkjøtt med scampi!
One thought on “Asian Noodle Salad with Beef”