Airy n’ Delicious Burger Buns

Burger-burgerbrød-bun-burgerbun

Dette er de luftigste, diggeste burgerbrødene, som samtidig er superenkle å lykkes med! Se link her til oppskriften hos Coop extra for en detaljert fremgangsmåte og video.
10 stk

1 1/2 dl varmt vann
2 1/2 dl melk
50 g gjær
2 ss sukker
1 ts salt
1/2 dl olje
9 dl mel
1 egg (til pensling)
2 ss Sesamfrø

1. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
2. Bland varmt vann og melk i en stor bolle. Dette skal holde ca. 37 grader (juster eventuelt med kaldt vann).
3. Tilsett gjær og sukker, og la stå i 5 min.
4. Tilsett mel og rør et par runder før du tilsetter salt og olje.
5. Bland godt. Deigen skal være litt klissete. Dekk med plastfolie eller lokk og sett til heving på et lunt sted i ca. 40 min—til dobbel størrelse.
6. Ha litt olje på benkeplaten og hvelv deigen ut av bollen. Ha samtidig litt olje på hendene og pakk deigen lett sammen til en stor ball.
7. Ta frem en vekt og vei hele deigen. Den skal veie ca. 1000 g.
8. Ha vekten klar når du deler opp deigen i like store emner (10 stk a ca. 100 g.). Da får du like store burgerbrød.
9. Rull hvert emne til baller og legg på bakeplate med bakepapir. Klem de litt ned, slik at de får en litt større diameter.
10. La brødene etterheve i ca. 20 min. Pensle med egg og pynt med sesamfrø like før de settes midt i ovnen og steker i ca 12-15 minutter. Når de er lys-gylne tas de ut og avkjøles på rist.

Burgeren er laget med BBQ-sauce, Norzola blåmuggost, syltet rødløk og salat og tomat. Serveres med søtpotet fries!

2 thoughts on “Airy n’ Delicious Burger Buns”

  1. Hilde Jonsmyr says:

    Hei !

    Tusen takk for fantastisk oppskrift på hamburgerbrød :o)) .. ser du har bilde av en BBQ saus .. har du oppskrift på den også?

    Vennlig hilsen Hilde

    1. Sensiblerie says:

      Hei, Hilde
      Tusen takk for det! Håper du får mye glede av oppskriften utover sommermånedene:) Jeg må innrømme at bbq sausen er kjøpt på butikken for anledningen, husker jeg korrekt er det Heinz BBQ Sauce:)
      Ønsker deg en flott sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *