Det er så mye godt å lage til jul, og for å være litt original har jeg gått noe bort fra de mest tradisjonelle smakene. Pepperkakene er likevel med, og etter litt inspirasjonsleting på nett ble det konstruert noe så deilig som disse stekefrie porsjonsdessertene – Gingerbread Pies with Peanut & Creme Cheese Filling
Ingredienser til ca 8-10 små porsjoner (ca 4-5 cm diameter pr form)
Tidsbruk ca 30 min
250 g Pepperkaker
125 g Smør
125 g Mørk sjokolade
75 g Peanøtter
2 1/2 dl Økologisk “Green Choice” Crunchy Peanøttsmør
250 g Kremost
2 dl Melis
2 dl Kremfløte
1. Smuldre pepperkaker i en kjøkkenmaskin (evt ha dem i en pose, legg et kjøkkenhåndkle rundt og bank med f.eks kjevle eller klubbe)
2. Smelt smør og ha dette i sammen med pepperkakene. Bland til jevnt fordelt.
3. Fordel blandingen på de 8-10 formene og press lett slik at du får en glatt overflate. (Ikke press for hardt, da smøret fører til at bunnen stivner ved avkjøling.)
4. Sett de små formene til avkjøling i kjøleskap/på kaldt sted mens du forbereder de øvrige ingrediensene.
5. Smelt sjokoladen enten i mikro eller over vannbad. og hakk klart peanøtter i passe biter.
6. Ha peanøttsmør og kremost i en kjøkkenmaskin (obs! husk å benytt “vispe” funksjonen) og bland godt.
7. Tilsett melis i et par omganger.
8. Pisk kremfølte i en bolle og tilsett ca 1/3 i blandingen slik at den løsner noe i konsistens.
9. Tilsett peanøttsmørblandingen litt-og-litt i resten av kremfløten. Vend forsiktig inn, slik at du til slutt får en luftig peanøttkrem. Ha dette over i en sprøytepose.
10. Ta formene med pepperkakebunn frem og fordel de hakkede peanøttene og ca 1 ts smeltet sjokolade i hver form.
11. Fordel peanøttkremen i hver form ved å benytte en sprøytepose.
12. Pynt med knuste pepperkaker, smeltet / hakket sjokolade og/eller peanøtter.
Tips!
Lag gjerne disse i små syltetøyglass, former eller andre originale småkopper og pynt med snører og hyssing. Da blir det så pent og personlig!
Lene-Marie says:
Hei!
Dette så utrolig fristende ut!
Hvordan er den å lage i en stor form? Kan det stå ett døgn før den serveres?
Sensiblerie says:
Hei, Lene Marie!
Jeg tror den er veldig fin å lage i stor form. Pass på at sjokoladelaget mellom ikke blir for tykt, ellers vil den være vanskelig å dele. Det skal gå helt fint an å lage denne en dag eller to i forveien uten at det skal gå ut over den gode smaken:)
Lykke til! Og håper det smaker
Trine says:
Hei!
Ville bare stoppe innom og si at jeg syns du tar utrolig fine bilder! :-)
Ha en fin helg :-)
Trine – Klisjéhjemmet
Sensiblerie says:
Hei, Trine
takk skal du ha! Så hyggelig! :)
Riktig god helg til deg også!
Hilsen Siv – Sensiblerie.no
Marie says:
Disse ser nydelige ut! Og du har faktisk brukt mitt favoritt peanøttsmør!
Sensiblerie says:
Takk for det! De smaker helt nydelig også!;)