Ingredienser til ca 4 porsjoner
Tisbruk: Forberedelser: Under 30 min Steketid: 10 min¨¨
Søt paideig
50 g Smør
50 g Melis
125-150 g Hvetemel
1-1 1/2 ss Melk
Fondantfyll
50 g Mørk kokesjokolade
50 g Smør
2 stk Egg
1/2 dl Sukker
1/2 dl Hvetemel
Søt paideig
1. Kutt smøret i små terninger og ha en bolle sammen med mel og melis. Bland godt ved hjelp av hendene, til blandingen har fått en tekstur som ligner «grov sand». Tilsett så 1-1 1/2 ss melk og pakk deigen sammen til en klump.
2. Ha paideigen i en brødpose og klem flat (ca 3 cm tykk). Legges i kjøleskap i ca 10 min.
3. Mens deigen avkjøles lager du fondantfyllet. (Se nedenfor)
4. Ta paideigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut på en melet overflate. Legg paideigen i en smurt form på ca 15 cm. Pass på at deigen er presset godt ned i bunnen.
5. Prikk deigen med en gaffel (slik at bunnen ikke blåser seg opp i løpet av steketiden.
6. Stekes på ca 200*C i ca 10 min. Når ferdig, sett til side. og skru ovnen ned til 180*C
Fondantfyll og steking
1. Smelt smør og sjokolade i en bolle over vannbad. Avkjøles på benk.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett forsiktig sjokolade- og smørblandingen og til slutt siktet mel. Husk å ikke røre for hard, for ikke å piske i hjel luftboblene i eggedosisen.
3. Hell røren over i paiformen og stek i ovnen på 180*C i ca 10 min.
5. Ta paien ut av ovnene når overflaten så vidt har begynt å sprekke. (Dette skjer ikke alltid, så det kan holde med steking når kaken har fått en sprø overflate)
6. Sett kaken til avkjøling en liten stund før servering.
Tips!
Server kaken med et dryss av melis, kandisert appelsinskall, iskrem, bær og-eller sjokoladesaus/smeltet sjokolade.