Ingredienser til 2-4 porsjoner
Tidsbruk: Ca 30 min
Til salaten:
1 stk Lollo-salat
1 boks Kikerter (ca 350-380g)
1/4 Romanesco (evt blomkål eller et hode brokkoli)
1/2 Squash
6 stk Reddiker
1-2 ss Olivenolje
Sennepsvinaigrette:
1 dl Jomfruolivenolje
1 Sitron
1 ss Honning
1 ts Sennep
Salt og pepper
Til Scones:
4 dl Hvetemel
2 ts Bakepulver
1 ss Honning
1 dl Soltørkede tomater (i småbiter)
1/2 dl Smør
2 dl melk
1/4 ts salt
Forslag til tilbehør: Stekt kyllingfilet eler scampi. Salaten passer til de fleste dressinger, dersom det er ønskelig å bytte ut vinaigretten med en mer kjent smak.
Scones:
1. Sett på ovnen på ca 200*C
2. Bland mel, soltørkede tomater, salt og bakepulver. Tilsett smeltet smør og honning.Ha i melk litt og litt til du får en små-klissete men fast deig. (Juster med mel)
3. Rull ca 4-6 stk boller og plasser på bakepapir (obs! Plasseres nær hverandre, ca 1 cm fra hverandre, slik at de hever seg bedre).
4. Stekes i 10-15 min midt i ovnen. Avkjøles på rist.
5. Server med godt smør.
Salaten:
1. Skyll og tørk salaten godt og del/skjær i passe store biter.
2. Kok opp en kjele med vann og ha i småskåret/deltromanesco når det har nådd sitt kokepunkt. La det hele putre på svak varme, til kålen har blitt passe myk. Renn av det varme vannet og skyll med kaldt for å stoppe kokingen.
3. Skyll av kikertene og kutt squash og reddik i passe store biter. Stek dette i litt olje et par minutter (for å gi varme til grønnsakene) og smak til med litt salt og pepper.
4. Legg salaten utover et fat og fordel de varmede grønnsakene.
5. Ha Jomfruolivenolje, Saften av en sitron, honning og sennep på et lite kjøkkenglass. Skru på lokk og rist tid ingrediensene er godt blandet. Smak til med salt og pepper og hell over salaten.