Ingredienser til 2 porsjoner
Tidsbruk: Ca 30 min
400 g Sopp (Kantareller, Aroma, Champignon..)
1/2 Gul løk
1 dl Fløte
4-5 dl Kraft/Buljong av høns el grønnsaker
50 g Smør
3-4 stilker Timian
Salt
Pepper
Olivenolje
Forlag til garnityr:
Finhakket og sprøstekt sopp og kesam.
1. Rens og kutt sopp i passe biter.
2. Stek soppen i to omganger med halvparten av smøret hver gang.
3. Tilsett løk og timian i gryten med resten av soppen.
4. Varm vann og lag til buljongen. Ha i kraft/buljongblandingen i gryten. Tilsett fløte og gi et lite oppkok.
5. Benytt stavmikser til du får ønsket konsistens. Spe evt med litt buljong/kraft, dersom det er ønskelig med en tynnere suppe.
6. Smak til med salt og pepper.
7. Server i dyp tallerken og topp med kesam, sprøstekt sopp og fersk timian.Tips: For et fyldigere måltid smaker suppen ekstra godt ved siden av grovt brød el fransk loff.