“Forest quiche” with mushrooms & red onion

Ingredienser til 2-4 personer
Tidsbruk: Ca 1 t

Paideig:
150 g Smør
250 g Hvetemel
2 ss Kaldt vann

Fyll:
50 g Smør
3 Rødløk
400 g Sopp (Kantareller, aroma, champignon, fra Soppgleder på Bekkestua)
3-4 Stilker timian
2 Eggeplommer
1 Egg
1 dl Kremfløte
salt & pepper


Paideig:
1. Del smøret i terninger og ha i en bolle sammen med melet. Bland sammen ved å gni håndflatene sammen med blandingen, til du får en smuldret konsistens.(Ikke press for hardt, da det skal se ut som «grov sand» før du går til neste punkt!)
2. Ha i vann for å samle deigen til en klump. Legges i brødpose, klemmes flat (ca 2-3 cm) før den oppbevares i kjøleskap ca 20 min.
3. Etter avkjøling, kna deigen til en klump igjen og dekk underlaget med mel og benytte en kjevle til å presse deigen utover. Jevnt over skal deigen være ca 0,5 cm. Når du har kjevlet en passe stor flate, fold til halv deretter en kvart sirkel før du legger paideigen i den smurte formen. (Ikke press!) Benytt litt av den overflødige deigen til å presse deig ned i formen og oppover kantene.
4.Prikk så deigen med en gaffel og dekk bunnen med aluminiumfolie (vær forsiktig med kantene).Hell i tørkede bønner, som dekker hele flaten, og stek på 200*C i ca 20-25 min.
5. Ta pai-bunnen ut av ovnen og sett til side. La ovnen bli stående på 200*C.

Fyll:
1. Skjær løk i tynne skiver (ca 3 mm) og del sopp i passe biter.
2. Smelt halvparten av smøret i en panne med lokk og ha i løk. Sett på lokket og la steke på lav-middels varme i ca 20 min.
3. Smelt den andre halvparten av smøret i en annen panne og stek soppen i et par omganger, slik at soppen stekes – ikke kokes. (Obs! obs!)
4. Hakk timian og bland med den stekte soppen i pannen med sammen med løken. Stek sammen under lokk i ca 10 min. Husk å røre om av og til.
5. Mens sopp og løk steker, pisk sammen egg, plommer og fløte. Smaksett med salt og pepper etter ønske.
6. Ta pannen av platen og ha ingrediensene i paiformen. Fordel jevnt.
7. Hell egg- og fløteblandingen i sirkel over formen, slik at det fordeler seg jevnt mellom fyllet.
8. Stek midt i ovnen på i ca 20 min til fyllet har stivnet.

Server f.eks med “Herbal squash spaghetti”!

5 thoughts on ““Forest quiche” with mushrooms & red onion”

  1. plasterer bristol says:

    this sounds good. Something new to try as well. thanks for sharing this recipe.

    Simon

    1. Sensiblerie says:

      Thank you so much, Simon! I’m glad you liked it:)

  2. Tilbaketråkk: Highlights fra Matstreif

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *