Har du som jeg et enormt sug etter noe søtt når behovet først melder seg. Eller behøver du noe raskt noe å servere et impulsivt gjestebesøk? Da kan jeg anbefale disse herlige cookiene, klare til servering innen 30 minutter!
Ingredienser til ca 16
Tidsbruk Ca 30 min
2,5 dl/150 g Kadt smør i terninger
2,5 dl Brunt farinsukker
1 dl Hvitt sukker
2 Egg
7 dl Hvetemel
1 ts Natron
3/4 ts Salt
2,5 dl Grovhakket, mørk sjokolade
2,5 dl Grovhakkede mandler
1. Forvarm ovnen til 200*C og klargjør to brett med bakepapir
2. Kutt kaldt smør i terninger og bland sammen med brunt og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin til en jevn og lett røre, ca 4 min.
3. Tilsett eggene, ett om gangen og la det blandes godt før du har i det neste.
4. På lav har du i hvetemel salt og natron og har deigen over i en stor bakebolle når ingrediensene så vidt har blandet seg.
5. Bland inn grovhakket- sjokolade og mandler. Her synes jeg det enkleste er å benytte hendene.
6. Del deigen inn i 16 like deler (ca 85 gram per cookie) og form til boller. Plasser på bakepapir og press bollene forsiktig ut til passende størrelse. Cookiene vil ikke endre mye form under steketiden, så pass på at du former dem i den størrelsen du ønsker og at de har samme tykkelse, slik at de steker jevnt.
7. Stek cookiene på brett midt i ovnen i 10 minutter – ikke lenger, ellers vil de ikke bli seige i midten.
8 La cookiene avkjøle i 10 min på platen før du har dem over på rist. (De er for myke til å kunne flyttes på før dette og vil hardne i løpet av avkjølingen)
Server umiddebart etter avkjøling, gjerne med et glass iskald melk! Yum, yum!